ДОНАТОРИ Печати

ПРОЕКТ

Воведување и зајакнување на европските стандарди за заштита при работа во текстилната индустрија


Донатор на овој проект е Министерството за надворешни работи на Кралството Норвешка, а се спроведува во партнерство со Секретаријатот за европски прашања, при Влада на Република Македонија и Трудовиот инспекторат од Норвешка.

Повеќе информации за донаторот, Норвешкиот партнер и Кралството Норвешка, може да дознаете на следниве линкови:


ПРОЕКТ

Искористување на сончевата енергија преку инсталирање на соларни колектори во градинката Раде Јовчевски - Корчагин


Проектот е дел од програмата SECTOR на Регионалниот центар за Заштита на животната средина за Централна и Источна Европа. Оваа програма ја финансира Шведската агенција за меѓународен развој и соработка (SIDA).

Партнери во реализацијата на овој Проект се Општината Центар и Градинката Раде Јовчевски - Корчагин.

Повеќе информации за програмата, донаторот и партнерите на проектот, може да дознаете на следниве линкови:


ПРОЕКТ

Информирај се - работи безбедно


Овој проект е подржан од страна на Агенцијата за млади и спорт на Р.Македонија и е во рамките на повикот за учество во распределба на средствата за реализација на проекти во областа на младите во 2009 година од интерес на Република Македониј.

Повеќе информации за донаторот, Агенција за млади и спорт, може да дознаете на следниот линк:

http://www.ams.gov.mk


НАСТАНИ

Со подршка на Фондацијата Фридрих Еберт беа реализирани следниве настани:


  • Дводневен семинар на тема:”Методи на евидентирање на несреќи при работа и професионални заболувања во РМ”
  • Одбележување на 28 Април, светски ден за заштита при работа
  • Тридневна работилница за подигнување на капацитетот на членовите на МЗЗПР преку обука за проценка на ризик на работно место.

Повеќе информации за донаторот може да добиете на следниот линк:

http://www.fes.org.mk