Повреден работник на автопатот во изградба Кичево-Охрид PDF Print E-mail
ACCIDENTS AT WORK - Press
Thursday, 05 January 2017 00:00

05.Јануари 2017

На автопатот во изградба Кичево-Охрид, во близина на село Попоец, вчера, околу 12 часот, од непознати причини 37-годишно лице од Јабланица, Босна и Херцеговина, вработено во градежна фирма, изведувајќи градежни работи-поставување метално скеле на мост во изградба, паднало од скелето во висина од околу 19 метри.

Лицето од падот се здобило со тешки телесни повреди, по што било пренесено во кичевската Општа болница од каде, поради сериозноста на повредите, било префрлено во Ургентен центар Скопје.

Повредениот е надвор од животна опасност.

Извор: http://www.ohridnews.com/vesti/102742

OhridNews

 

MOSHA Login

MACEDONIAN OCCUPATIONAL SAFETY AND HEALTH ASSOCIATION

st.Vostanicka No. 2, 1000 Skopje, R.Macedonia
postal address: P.O box 908
tel./fax: +389 (0)2 / 2774 868

www.mzzpr.org.mk | kontakt@mzzpr.org.mk